Χρειαζόμαστε: 1 πακέτο φύλλα λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο ένα μάτσο μαϊντανό 1 μεγάλο κρεμμύδι 2-3 σκόρδα

Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλα  λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
ένα μάτσο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 σκόρδα
500γ κιμάς
1 ποτήρι σούπα από ένα κύβο λαχανικών
2κ.σ. αλεύρι
αλάτι,πιπέρι
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
250γ κρέμα γάλακτος
300γ κασέρι τριμμένο
1 αυγό
μπεσαμέλ από 1,5λ γάλα


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το μαϊντανό.Τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο αλάτι ώσπου να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τον κιμά,ανακατεύουμε να τσιγαριστεί λίγο και αυτό.Προσθέτουμε το αλεύρι και την σούπα λαχανικών.Σιγοβράζουμε,ανακατεύοντας συνεχεία για 15 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.Μετά προσθετουμε το αυγό,ανακατεύουμε και αν είναι πολύ νερουλό ρίχνουμε μια κουτάλια γαλέτα.Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ και αρχίζουμε την συναρμολόγηση.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί και αλείφουμε με λίγη μπεσαμέλ.Στρώνουμε μια σειρά από φύλλα για  λαζάνια.Τα αλείφουμε με μπεσαμέλ,από πάνω βάζουμε  γέμιση κιμά.Πάνω από το κιμά ρίχνουμε κασέρι και μετά ρίχνουμε λίγη κρέμα και λίγη σάλτσα ντομάτας.Σκεπάζουμε με μια δεύτερη στρώση φύλλα και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία.Κάνουμε 3-4 στρώσεις,τελευταία θα είναι από φύλλα.Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσηαμέλ από πάνω σε πιο παχιά στρώσει,πασπαλίζουμε με μπόλικο κασέρι,την υπόλοιπη κρέμα και σάλτσα.Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και  το βάζουμε στους 200C  για 30'.Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να ροδίσει καλά από πάνω.Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε.
cookwithlori

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :