Τι είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του κατά την επίσημη εναρκτήρια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Τι είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του κατά την επίσημη εναρκτήρια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Προσπάθεια να αποστασιοποιήσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του.
"Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε ιδεολογικά και αξιακά" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων είπε ότι το ΠΑΣΟΚ "πρότεινε προεκλογικά τη στρατηγική της ανατροπής των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης ως δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης, καθώς στην πρώτη φάση το διεθνές περιβάλλον ήταν δυσμενές".

Χαρακτήρισε δε, ως "άθλο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ διατήρησε το ποσοστό του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου".

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι είναι καθαρή εκλογική μειοψηφία και ότι η πρόταση του δεν έγινε αποδεκτή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. "Ο ΣΥΡΙΖΑ καιροφυλακτεί να εκμεταλλευτεί την αποτυχία της κυβέρνησης που θα είναι αποτυχία και της χώρας" δήλωσε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε δε, αιχμές για την αντοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην φθορά της κυβερνητικής συμμετοχής: "Ευχόμαστε στη ΔΗΜΑΡ να αντέξει το βάρος της συμμετοχής στη διαχείριση της κρίσης" ανέφερε.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι στις 6 ή 7 Ιουλίου συγκαλείται η εναρκτήρια Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι "το ΠΑΣΟΚ τελείωσε όπως το ξέραμε" και με αιχμές για την περίοδο Παπανδρέου ("ήταν καταλυτική για την αλλαγή της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ η προηγούμενη τριετία", είπε) έκανε το πρώτο βήμα για την ανασύστασή του και τις αλλαγές που θα ολοκληρωθούν στο συνέδριο του φθινοπώρου.

Όπως ανακοίνωσε, τις θέσεις των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα καταλάβουν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ "έδειξε" τον Γιάννη Μανιάτη. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως θα συγκροτήσει προσωρινή πολιτική γραμματεία και οργανωτική γραμματεία συνεδρίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ



Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :