Χρειαζόμαστε:

Για τη γέμιση:
6-7 μελιτζάνες φλάσκες κατά προτίμηση
750γ μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνη
1κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
το χυμό από 3 μεγάλες ντομάτες
500γ γραβιέρα
2κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

Για την μπεσαμέλ:
1,5λ ζεστό γάλα
4κ.σ βούτυρο
5κ.σ. αλεύρι
αυγά
αλάτι, πιπέρι,μοσχοκάρυδο

Κόβουμε της μελιτζάνες σε φέτες τον περίπου 1 εκ.Τα αλατίζουμε και τ΄αφήνουμε μία ώρα στο στραγγιστήρι.Μετά τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι.Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ το λάδι.


Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.Προσθέτουμε το κιμά και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά.Σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα  μπαχαρικά.Αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι που θα τραβήξει όλα τα υγρά.Πριν την  χρησιμοποιούμε προσθέτουμε την φρυγανιά.

Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.Βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι να τσιγαριστούν μέχρι που θα πάρει λίγο χρώμα.Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει.Όταν η κρέμα είναι έτοιμη αλατίζουμε,βάζουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο.Αφήνουμε να κρυώσει.Όταν έχει κρυώσει προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά.Ρίχνουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα στην κρέμα.

Σ΄ ένα ταψί βάζουμε μία στρώση από μελιτζάνες.Ρίχνουμε από πάνω το μισό τυρί.Πάνω από το τυρί στρώνουμε τη μισή γέμιση.Βάζουμε  από πάνω μία δεύτερη στρώση από μελιτζάνες,τυρί και γέμιση κιμάς.Απλώνουμε από πάνω τη μπεσαμελ.Ρίχνουμε και λίγο τυρί από πάνω και βάζουμε για μία ώρα περίπου (μέχρι να ροδίζει καλά)στο φούρνο στης 180 C.

Αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει πριν το κόβουμε.

http://cookwithlori.blogspot.gr/

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :