Για ένα ταψί χρειαζόμαστε:50 μπισκότα Savoiard,500γ τυρί μασκαρπόνε ,120γ άχνη,5 αυγά,300μλ σαντιγί,μια κούπα καφέ εσπρέσο, αρώματα βανίλια και πορτοκάλι.
Για ένα ταψί χρειαζόμαστε:50 μπισκότα Savoiard,500γ τυρί  μασκαρπόνε ,120γ άχνη,5 αυγά,300μλ σαντιγί,μια κούπα καφέ εσπρέσο, αρώματα βανίλια και πορτοκάλι.

Σ'ένα μπόλ βάζουμε τον  καφέ(να είναι πολύ δυνατός),αραιώνουμε με νερό, προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη και τα αρώματα. 


Κάνουμε περίπου 500μλ σιρόπι.Εγώ προσθετό και ένα κουταλάκι nescafe να έχει πιο πολύ άρωμα του καφέ.

Ανακατεύουμε καλά τους κρόκους αυγών με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το τυρί. 



Ανακατεύουμε πολύ καλά.Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.Σ'ένα μεγάλο μπόλ χτυπάμε τη σαντιγί στην οποία προσθέτουμε  τη μαρέγκα και την κρέμα μασκαρπόνε.

 Ανακατεύουμε όλα μαζί.Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση απο μπισκότα περασμένα από το σιρόπι του καφέ.Πάνω από τα  μπισκότα απλώνουμε τη μισή κρέμα.Πάνω από την κρέμα στρώνουμε ξανά μπισκότα περασμένα από το σιρόπι. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Κοσκινίζουμε από πάνω κακάο--σκεπάζουμε καλά όλη την επιφάνεια του γλυκού.


Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες. Όσο πιο πολύ τόσο το καλύτερο να μαλακώσουν τα μπισκότα και να πάνε τα αρώματα παντού. 

cookwithlori

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :