Χρειαζόμαστε
1 κιλό βοδινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 κιλό χοιρινή πανσέτα
2 καρότα
ένα κλωνάρι σέλερι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
10 φρέσκα μανιτάρια
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι ανακατεμένο με αλάτι και πιπέρι
βούτυρο για τηγάνισμα
Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί (πρωτότυπη συνταγή χρησιμοποιεί Burgundy κρασί, εξ ου και το όνομα)
Σε μία κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο βάζουμε λίγο βούτυρο και 2 κ σ ελαιόλαδο.Σοτάρουμε λίγο τη πανσέτα μέχρι να ροδίσει.Την βγάζουμε σε ένα μπολ.Βάζουμε ξανά λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε και αυτά στο μπολ.Βάζουμε ξανά βούτυρο και ελαιόλαδο και σοτάρουμε το βοδινό.Όχι όλα τα κομμάτια μαζί,αλλά με τη σειρά όσο να σκεπάζει τον πάτο της κατσαρόλας.Κάθε φορά που σοτάρουμε τα κομμάτια του βοδινού πουδράρουμε με το αλεύρι ανακατεμένο με αλάτι και πιπέρι.Τα βγάζουμε και αυτά σ' ένα μπολ.Όταν τελειώσουμε με το κρέας κάνουμε τη σάλτσα.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε σιγά-σιγα το κρασί ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει από το αλεύρι που ρίξαμε στο κρέας.Ρίχνουμε όλο το κρασί.Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα λαχανικά και το κρέας στην κατσαρόλα με σάλτσα κρασιού.Κλείνουμε καλά την κατσαρόλα με το καπάκι και βάζουμε στο φούρνο στης 150C για δυο ώρες.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.Όταν βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο με μία παλέτα βγάζουμε το κρέας σε ένα μπολ.Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε καλά τη σάλτσα.Προσθέτουμε το κρέας,τα μανιτάρια,ανακατεύουμε ελαφρός και σερβίρουμε.Μπορείτε να σερβίρετε με πουρές πατάτας,ρύζι,τηγανιτές πατάτες ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας.
http://cookwithlori.blogspot.gr/
Σχολιάστε :