Είχε αντίπαλο την... ατυχία της! Η Εθνική μας ομάδα πάλεψε, ήταν καλύτερη από τη Βοσνία, όμως τα δύο δοκάρια και ο Μπέγκοβιτς δεν της επέτρεψαν να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο» που θα την έβαζε... οδηγό στην κούρσα για την κατάληψη της πρώτης προνομιούχου θέσης, για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014.

Είχε αντίπαλο την... ατυχία της! Η Εθνική μας ομάδα πάλεψε, ήταν καλύτερη από τη Βοσνία, όμως τα δύο δοκάρια και ο Μπέγκοβιτς δεν της επέτρεψαν να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο» που θα την έβαζε... οδηγό στην κούρσα για την κατάληψη της πρώτης προνομιούχου θέσης, για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014.

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, όμως στην ευκαιρία του τέταρτου λεπτού ο Γκέκας έχασε γκολ από αυτά που δεν... χάνονται! Ο Φορτούνης έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Σαμαρά, εκείνος πέρασε εκπληκτικά στο σπριντ τον προσωπικό του αντίπαλο, με το εξωτερικό έδωσε «πάρε-βάλε» στον αμαρκάριστο Γκέκα, ο οποίος σε άδεια εστία, αφού ο Μπέγκοβιτς ήταν εξουδετερωμένος, «σημάδεψε» το αριστερό κάθετο δοκάρι!

Οι Βόσνιοι απείλησαν στο 8', όταν στο γέμισμα, από φάουλ που εκτέλεσε ο Μισίμοβιτς, η μπάλα έφυγε από τον Καρνέζη, που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Στο 24' σε φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ μας, ο Μισίμοβιτς βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι. Ο Βόσνιος επιχείρησε το δυνατό σουτ, όμως ο Μανιάτης με κεφαλιά πάνω στη γραμμή έδιωξε τον κίνδυνο! Στην συνέχεια της φάσης, ο Τζέκο σούταρε χλιαρά έξω από την περιοχή, όμως μπλόκαρε εύκολα ο Καρνέζης.

Στο 33' η Εθνική μας έφτασε για δεύτερη φορά πολύ κοντά στο γκολ, όμως και πάλι το δοκάρι σταμάτησε το... δρόμο της προς την επιτυχία! Ο Γκέκας εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Βόσνιων στην άμυνα, «τσίμπησε» τη μπάλα προς τον Τοροσίδη (ίσως έγινε και πέναλτι στον Έλληνα φορ), ο οποίος εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», από πλάγια θέση, που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπέγκοβιτς.

Στο 41' οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «απαντήσουν». Ο Τζέκο βρήκε εξαιρετικά τον Λούλιτς ο οποίος σούταρε με τη μία, όμως ο Καρνέζης με διπλή -
εκπληκτική επέμβαση είπε «όχι» στην κλειστή του γωνία.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο και στο πρώτο εικοσάλεπτο οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Στο 66' ο Καραγκούνης πήρε τη θέση του Μαλεζά (τραυματίστηκε) και έγινε έτσι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τις περισσότερες συμμετοχές, αφού ξεπέρασε τον Θοδωρή Ζαγοράκη (121)! Ο «Κάρα» πήγε στα χαφ και ο Κατσουράνης μετατοπίσθηκε στο κέντρο της άμυνας.

Η μεγαλύτερη και κλασικότερη ευκαιρία ήταν και πάλι για την Εθνική μας στο 79' του αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε «φάτσα» με τον Μπέγκοβιτς, έχοντας την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε (θα μπορούσε να ολοκληρώσει και με πλασέ) απέκρουσε ο Βόσνιος ενστικτωδώς!

Οι Βόσνιοι έδειχναν ανίκανοι να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως και οι διεθνείς μας στέρεψαν από δυνάμεις. Με αυτή την ισοπαλία οι Βόσνιοι έμειναν πρώτοι με 7 βαθμούς, όσους έχει και η Εθνική μας, όμως υπερτερούν στη διαφορά γκολ.

Ελλάδα: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Τοροσίδης, Μαλεζάς (66' Καραγκούνης),Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Φορτούνης, Μανιάτης (80' Μήτρογλου), Σαμαράς, Γκέκας (57' Γκέκας).

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούζντζα, Σαλίχοβιτς, Λούλιτς (75' Στεβάνοβιτς), Ζαχίροβιτς, Μεντούνγιανιν (75' Ίμπρισιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο
onsports.gr

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :