Το νέο σεμινάριο θα αφορά τις τρούφες, με έμφαση στα φθινοπωρινά είδη και θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου του 2012.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει:
Σάββατο 3 Νοεμβρίου:
Ώρα προσέλευσης στο αγρόκτημα Koukos inn και στο ξενοδοχείο Honorata , στις 4:00 το απόγευμα.
7:00μμ Θα σερβιριστεί καφές και κέικ σοκολάτας για το καλωσόρισμα, στο όμορφο περιβάλλον του αγροκτήματος Koukos Inn, στο χωριό Κούκος Πιερίας.
Εκτενή παρουσίαση της καλλιέργειας της τρούφας με οπτικό υλικό από την κ. Ελευθερία Τζιάτζιου, σύμβουλο καλλιέργειας τρούφας, με θέμα:
Καλλιέργεια της τρούφας: Προβλήματα, τεχνικές και προοπτική.
8:00μμ Ο κ. Βασίλης Γουλάντας, έμπειρος τρουφοσυλλέκτης και τρουφοπαραγωγός, θα αναφερθεί στα είδη της τρούφας και τη συλλογή τους με τίτλο:
Συλλέγοντας τρούφες στα ελληνικά δάση.
8:30μμ Η κ. Μαρία Ηλικίδου θα αναφερθεί στις ράτσες των σκυλιών της τρούφας,στις ιδιαίτερότητές τους και την εκπαίδευσή τους:
Τρουφόσκυλα κι εκπαίδευση
9:00μμ Σε ερωτήσεις θα απαντήσει η κ.Ελευθερία Τζιάτζιου.
10:00μμ Ελεύθερο πρόγραμμα όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στο χώρο του αγροκτήματος ή στην ευρύτερη περιοχή.
Θα διανυκτερεύσουμε στο αγρόκτημα Koukos inn και στο ξενοδοχείο Honorata στο γραφικό χωριουδάκι Κούκο και Παραλία Πιερίας, αντίστοιχα.
Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τους χώρους που θα μας φιλοξενήσουν:
http://taksidiagiaolous.com
http://www.hotel-honorata.com
Κυριακή 4 Νοεμβρίου:
8:00πμ Κυνήγι για ανεύρεση και συλλογή φθινοπωρινών ειδών τρούφας: Με τη βοήθεια 2 τρουφόσκυλων, θα αναζητήσουμε και θα συλλέξουμε τρούφες στα δάση.
Οι διαφορετικές ράτσες σκύλων και οι επιδόσεις τους στην εύρεση νέων βιοτόπων.
Εδαφολογικά χαρακτηριστικά , καθοριστικά για τις καρποφορίες φθινοπωρινών ειδών.
Βασικά στοιχεία και μικρά μυστικά, χρήσιμα στο κυνήγι του πολύτιμου καρπού.
12:30μμ Γεύμα που θα πραγματοποιηθεί στο αγρόκτημα koukos inn και θα περιλαμβάνει:
Σούπα γλυκιάς κολοκύθας βελουτέ, με μαύρες τρούφες.
Σαλάτα μαρούλι- ρόκα με Topinambur και πλιγούρι, με κρέμα λευκής τρούφας.
Φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα γαρνιρισμένο με άγριο ρύζι και φάβα Σαντορίνης με κάπαρη.
Ψωμί Ζέας φρεσκοψημένο στον ξυλόφουρνο του αγροκτήματος.
Κρασί λευκό ή κόκκινο της περιοχής.
Επιδόρπιο: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι.
2:00μμ Χρόνος για συζήτηση κι ερωτήσεις
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή καλώντας μας στο τηλέφωνο 6948204879
Σχολιάστε :