“Λένε ψέματα, η επιμήκυνση δεν είναι λύση, δεν διορθώνει τα προβλήματα”, δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε, η επιμήκυνση του Μνημονίου “είναι λάθος”. Ο καθηγητής υποστήριξε, ότι η επιμήκυνση θα απαιτήσει νέα χρηματοδότηση τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ, τα οποία κανείς δεν θέλει να δανείσει στην Ελλάδα.

“Λένε ψέματα, η επιμήκυνση δεν είναι λύση, δεν διορθώνει τα προβλήματα”, δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, η επιμήκυνση του Μνημονίου “είναι λάθος”.

Ο καθηγητής υποστήριξε, ότι η επιμήκυνση θα απαιτήσει νέα χρηματοδότηση τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ, τα οποία κανείς δεν θέλει να δανείσει στην Ελλάδα.

Αυτά τα 30 δισ., ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, η Ελλάδα θα μπορούσε να τα αντλήσει με τρεις τρόπους:

- Παίρνοντας μέτρα επιπλέον 30 δισ. βυθίζοντας οριστικά τον ελληνικό λαό στην φτώχεια
- Με εγγυήσεις του δημοσίου, οι οποίες είναι εξαιρετικά ασύμφορες αφού έχουν υψηλά επιτόκια και βαραίνουν το δημόσιο χρέος
- Με νέα δάνεια από τους εταίρους, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται να χρηματοδοτήσουν εκ νέου την Ελλάδα

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε τον Γιάννη Στουρνάρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό “|γιατί ως τεχνοκράτης οφείλει να μιλάει αληθινά και όχι με μισόλογα, όπως οι πολιτικοί, ή να λέει ψέμματα”.
πηγη

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :