Σε κατάληψη των ΔΟΥ Κυκλάδων επ αόριστον σκέφτονται να προχωρήσουν οι νησιώτες επιχειρηματίες και πολίτες προκειμένου να ακούσει η κεντρική εξουσία τα προβλήματά τους

Σε κατάληψη των ΔΟΥ Κυκλάδων επ αόριστον σκέφτονται να προχωρήσουν οι νησιώτες επιχειρηματίες και πολίτες προκειμένου να ακούσει η κεντρική εξουσία τα προβλήματά τους, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα ψηφίσματα με τα οποία έκλεισαν οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων Ν.Κυκλάδων που διοργανώθηκε στην ‘Άνδρο.
Ακόμη αντιδρούν στο κλείσιμο των ΔΟΥ Κυκλάδων. Πρώτο βήμα η κατάληψη 29, 30 και 31 Οκτωβρίου όλων των ΔΟΥ των Κυκλάδων.

Στο ψήφισμα για τις ασφαλιστικές εισφορές σημειώνεται ότι οι περισσότερες νησιωτικές περιοχές της χώρας και ιδίως τα μικρά νησιά στερούνται οργανωμένων νοσοκομείων ή ιατρικών κέντρων, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού και γραφείων των ασφαλιστικών φορέων (Ο.Α.Ε.Ε.) και οποιαδήποτε μετακίνηση των ασφαλισμένων στα μεγάλα ιατρικά κέντρα επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου τον ασφαλισμένο.

Ταυτόχρονα η συνεχής αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δεν έχει το απαιτούμενο ιατρικό αντίκρισμα για τους ασφαλισμένους νησιώτες.

Οι νησιώτες επιχειρηματίες ζητούν την κατάργηση της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά τη φορολόγηση των ασφαλιστικών εισφορών, οι ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο ασθενείας να διαχωριστούν από τις ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο σύνταξης, ώστε ο ασφαλιζόμενος, αν δεν έχει τη δυνατότητα πληρωμής και των δύο εισφορών του, να έχει τη δυνατότητα τουλάχιστον της ιατρικής του περίθαλψης, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50%, και να καταργηθεί η άμεση διαγραφή από το πρόγραμμα ρύθμισης αποπληρωμής ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής της δόσης, δίνοντας το δικαίωμα αποπληρωμής μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο εκτός των καθορισμένων ημερομηνιών.

Σχετικά με το κλείσιμο των ΔΟΥ Κυκλάδων ζητούν αναστολή της εφαρμογής της απόφασης μέχρι την πλήρη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων των Δ.Ο.Υ. στο TAXISNET ή σε υφιστάμενες υπηρεσίες και δοκιμαστική εφαρμογή επί ένα εξάμηνο του νέου προγράμματος.

Για την προώθηση των θέσεών τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη όλων των Δ.Ο.Υ. των Κυκλάδων στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου 2012 με τη στήριξη των Δήμων, όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και των νησιωτών, ενώ εξετάζεται η σκέψη να συνεχιστεί η κατάληψη των Δ.Ο.Υ. επ’ αόριστον.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι των Κυκλάδων αποφάσισαν, ακόμη, τη δημιουργία ομάδας δικηγόρων από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, το Επιμελητήριο και από τους Εμπορικούς Συλλόγους των Κυκλάδων για την αντιμετώπιση μέτρων που είναι αντίθετα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Διαμαρτυρία και στη Λέρο για το κλείσιμο της τοπικής ΔΟΥ

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι οι κάτοικοι της Λέρου διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της ΔΟΥ που λειτουργεί στο νησί και απαιτώντας να αναθεωρηθούν τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από τους τοπικούς συλλόγους και φορείς και βασικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος, Μιχάλης Κόλλιας. Οι διαμαρτυρόμενοι πριν από τη συγκέντρωση κατέλαβαν συμβολικά το δημαρχείο του νησιού, ενώ εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας προκειμένου να σταλεί στην πολιτική ηγεσία.

Κλειστός για τον ίδιο λόγο έμεινε ο Δήμος Αγαθονησίου, ενώ την αντίθεσή τους για το κλείσιμο της εφορίας στη Λέρο εκφράζουν και οι κάτοικοι της Πάτμου που εξυπηρετούνται από την συγκεκριμένη εφορία, και προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Κυριακή.

Έντονες διαμαρτυρίες υπάρχουν επίσης και στην Κάρπαθο, όπου και εκεί καταργείται η εφορία και για τον λόγο αυτό οι τοπικοί φορείς έχουν συγκροτήσει επιτροπή αγώνα.

πηγή:  Newsroom ΔΟΛ

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :