Χρειαζόμαστε:
400γ φύλλο κανταΐφι
Για τη γέμιση:
400γ καρύδια
2-3κ.σ.μαύρη ζάχαρη
1κ.σ κανέλα
0,5κ.γ.γαρύφαλλο
100γ φρυγανιά
ξύσμα από ένα λεμόνι
250γ βούτυρο
Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
φλούδα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
2 κ.σ γεμάτες μέλι η γλυκόζη
Τα καρύδια τα ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο.Τα 300γ θα ψιλοκόβουμε και τα 100γ τα κάνουμε σκόνη στο μύλο η στο μπλέντερ.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση,εκτός το βούτυρο.Προστεθούμε μια κουταλιά νερό η ανθόνερο για να μπορούμε να δουλεύουμε τη γέμιση.Λιώνουμε το βούτυρο.Παίρνουμε από το κανταΐφι λωρίδες από μαλλί,θα χτενίζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα έτσι ώστε να έχουμε όσο πιο ίσιες τρίχες στης λωρίδες μας.Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το κανταΐφι και στην άκρη βάζουμε μια κουταλιά γέμιση.
Τυλίγουμε λίγο σφιχτά μέχρι που η γέμιση είναι ασφαλής μέσα και έχουμε ένα ρολό περίπου 10εκ.Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Όταν γεμίζουμε το ταψί ,βουτυρώνουμε ένα-ένα τα ρολά με λιωμένο βούτυρο και το υπόλοιπο το περιχύνουμε από πάνω.Ψήνουμε στους 180C 30 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και άλλα 30 χωρίς αλουμινόχαρτο.Πρέπει να ροδοκοκκινίζουν.Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 7 λεπτά όλα τα υλικά του σιροπιού.Όταν το γλυκό είναι ακόμα ζεστό παίρνουμε με μια κουταλιά σιρόπι και ρίχνουμε πάνω από κάθε ρόλο 3-4 κουταλιές σιρόπι.Το υπόλοιπο το περιχύνουμε όλο από πάνω.Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό.Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε να ιδρώσει για μισή ώρα.Μπορούμε να πασπαλίζουμε με κοπανισμένα φιστίκια.
Το κανταΐφι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!Καλή όρεξη!

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :