Οι καταρρακτώδεις βροχές στην Πιερία είχαν ως αποτέλεσμα να καλυφθεί από τόνους νερού
Οι καταρρακτώδεις βροχές στην Πιερία είχαν ως αποτέλεσμα να καλυφθεί από τόνους νερού και λάσπης ο πανέμορφος αρχαιολογικός χώρος του Δίου.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Ναός της Ίσιδας όσο και ο Ναός του Υψίστου Διός κυριολεκτικά βρίσκονται κάτω από τα νερά.

Φερτά υλικά έχουν καλύψει ακόμα και τις σκάλες στις οποίες ανέβαιναν οι τουρίστες για να απολαύσουν το μνημείο, αλλά και τη γέφυρα που υπάρχει για να περιηγούνται ανάμεσα στα αρχαία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Έλενα Παπασταύρου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας είπε ότι εκτιμά πως δεν θα είναι μόνιμη η ζημιά και ότι τα αρχαία μπορούν να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση.

Όπως συμπλήρωσε όμως, οι εργασίες αποκατάστασης θα διαρκέσουν μήνες. «Αν πέσουν πολλά συνεργεία εδώ και δουλέψει πολύς κόσμος, μέχρι το καλοκαίρι θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές», είπε χαρακτηριστικά.

Το Δίον είναι ένας από τους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Δείτε τον αρχαιολογικό χώρο σήμερα. Μόνο οι κολόνες φαίνονται από τον Ναό της Ίσιδας:

Δείτε πως είναι υπό κανονικές συνθήκες το αρχαιολογικό πάρκο: 



 Ο Ναός του Υψίστου Διός. Πλέον, έχει καλυφθεί από τα νερά

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :