Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΜΑΚ με βάρκα, στην περιοχή του κόμβου Βαρικού Πιερίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΜΑΚ με βάρκα, στην περιοχή του κόμβου Βαρικού Πιερίας προκειμένου να απομακρύνουν τέσσερα άτομα από το σπίτι τους καθώς το κτήμα μέσα στο οποίο βρίσκεται έχει πλημμυρίσει.

Πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν στις 02:30 τα ξημερώματα....σε αγροτική περιοχή της Βεργίνας, για να απομακρύνουν έναν 27χρονο οδηγό από το αυτοκίνητό του, ο οποίος επιχείρησε να περάσει από δρόμο όπου καλυφθεί από νερά.Κατά τη διάρκεια της νύκτας κλιμάκια της Πυροσβεστικής έκαναν επιχειρήσεις άντλησης υδάτων σε 7 περιπτώσεις στην περιοχή της Παραλίας στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, η περιοχή της Παραλίας Κατερίνης δεχόταν και τη νύχτα νερά λάσπες και φερτά υλικά από τους χειμάρρους που κατέβαιναν από τα βουνά.

Υπάλληλοι και μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δουλεύουν εντατικά σε περιοχές και σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα.

«Το πρόβλημα εστιάστηκε στην Πιερία όπου εκτάσεις πλημμύρισαν από τους χειμάρους. Η μικρή ύφεση δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε γιατί η ΕΜΥ έχει προβλέψει νέα επιδείνωση. Συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται και διανοίγουν ρέματα προκειμένου αυτά να μην υπερχειλίσουν».

Συνολικά 434 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Από την κακοκαιρία επλήγη περισσότερο η Πιερία, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης επενέβη για να μεταφέρει 38 άτομα σε ασφαλή σημεία.

Ειδικότερα, στην Κατερίνη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 300 κλήσεις για άντληση υδάτων, στη Βέροια 54, στην Αλεξάνδρεια 30, στο Λιτόχωρο 25, στη Νάουσα 15, στην Έδεσσα 10.

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 37 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :