Μην χαλιέστε άλλο! Διώξτε τον ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα να ησυχάσετε! Να ησυχάσουμε και εμείς! Ο διορισμός πρωταθλητή δεν μας αφορά…»
Μην χαλιέστε άλλο! Διώξτε τον ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα να ησυχάσετε! Να ησυχάσουμε και εμείς! Ο διορισμός πρωταθλητή δεν μας αφορά…»
Ο Ιβάν Σαββίδης πληρώνει την αμαρτία του να επενδύσει σε ένα άρρωστο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ και τη Βόρειο Ελλάδα και φυσικά έγινε στόχος!

Δεν έχει προηγούμενο ο πόλεμος που ξέσπασε σε βάρος του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη από το βράδυ της Κυριακής. Μια φωτογραφία ήταν αρκετή για να ξεκινήσει το… πυρ κατά βούληση σε βάρος του Δικεφάλου και του ιδιοκτήτη του.

Προσωπικά δεν που προκάλεσε καμία έκπληξη. Καιρό τώρα έχει γίνει αντιληπτό σε όλους ότι, η παρουσία του Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ και στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας, δεν αρέσει σε πολλούς.

Κυρίως σε όσους είχαν μάθει να εκμεταλλεύονται μονοπωλιακά την επιχειρηματική πίτα. Ο Σαββίδης ήρθε και τάραξε τα νερά. Οι επιχειρηματικές του κινήσεις – επενδύσεις, έδωσαν πνοή στην Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα. Μια τόσο ευαίσθητη και αφημένη στην τύχη της από την Ελληνική πολιτεία, περιοχή της χώρας.

Παράλληλα έδωσε πνοή και στον ΠΑΟΚ. Εξόφλησε τα χρέη του στο ελληνικό δημόσιο και επένδυσε εκατομμύρια για να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει το δικαίωμα να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους.

Επένδυσε σε ένα άρρωστο περιβάλλον όπως αυτό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προφανώς αυτή είναι η αμαρτία του! Η απόφαση του, να αναγεννήσει τον ΠΑΟΚ και να τον καταστήσει την πιο ισχυρή ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό είναι το ασυγχώρητο λάθος του. Αυτό «πληρώνει» τις τελευταίες ημέρες.

Την γενναιότητα του να μην υπολογίσει κανένα κόστος προκειμένου να δώσει στην πιο αδικημένη και κυνηγημένη ομάδα της χώρας το δικαίωμα να διεκδικήσει κομμάτι από την ποδοσφαιρική πίτα που μονοπωλιακά εκμεταλλεύονταν οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Αθήνας.

Η φωτογραφία του στην Τούμπα, αποτέλεσε την αφορμή που περίμεναν για να του επιτεθούν. Οι αιτίες υπήρχαν. Η… επιστράτευση είχε ξεκινήσει από την ημέρα που αντιλήφθηκαν ότι ο Σαββίδης δεν αστειεύεται. Το γενικό πρόσταγμα δόθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Η υποκρισία σε όλη της το μεγαλείο. Αίφνης ο Σαββίδης αποτελεί το «μαύρο» πρόβατο του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής κοινωνίας. Ναι, έχει άδεια οπλοκατοχής και οπλοφορίας. Το γιατί θα το εξηγήσει ο ίδιος. Είναι πολλά που πρέπει να μάθει ο κόσμος σε σχέση με το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο.

Είναι ο μόνος που οπλοφορεί στην χώρα; Υπάρχει επιχειρηματίας στο δικό του επίπεδο που δεν οπλοφορεί; Υπάρχει επιχειρηματίας του δικού του επιπέδου, που οι προσωπικοί του φρουροί δεν οπλοφορούν;

Σαφώς όχι! Η αφορμή δόθηκε από τις φωτογραφίες. Αν δεν έβγαζε το μπουφάν, το μόνο που θα μπορούσαν να του προσάψουν, είναι γιατί βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί δεν έμεινε ήρεμος στη σουίτα του να παρακολουθεί τον Κομίνη και τον Ποντίκη να δίνουν παράσταση κλοπής μιας νίκης – τίτλου από τον ΠΑΟΚ. Αυτό έπρεπε να κάνει, σωστά; Να παραμείνει ήρεμος την ώρα που τα παιδιά της… παράγκας (έχει ακόμα ρίζες στο ποδόσφαιρο), λήστευαν τον ΠΑΟΚ.

Ο Κομίνης και ο Ποντίκης ήρθαν στην Τούμπα την Κυριακή για να δώσουν παράσταση. Ηρθαν για να στερήσουν από τον ΠΑΟΚ μια νίκη που πιθανότατα θα του έδινε και το πρωτάθλημα. Καλά δασκαλεμένοι να δώσουν παράσταση που θα προκαλούσε τον κόσμο για να μεταφερθεί η συζήτηση σε τυχόν επεισόδια. Αυτός είναι και ο λόγος που επί 10΄ λεπτά προκαλούσαν τις χιλιάδες των οπαδών του ΠΑΟΚ, συζητώντας αν είναι κανονικό ή όχι το γκολ.

Ο Κομίνης με την επίτευξη του τέρματος από τον Βαρέλα, δείχνει σέντρα. Ο Ποντίκης τρέχει στην σέντρα. Δεν ξέρω τι μεσολάβησε και ξεκίνησε η παράσταση τους. Ήθελαν να προκαλέσουν με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον κόσμο μιας ομάδας που αντιλαμβάνεται ότι προσπαθούν να τις κλέψουν έναν τίτλο μετά από 33 χρόνια.

Δεν θα μπω στην διαδικασία συζήτησης για το γκολ. Πρόκειται για ένα πεντακάθαρο γκολ. Θεωρώ υποτιμητικό για όλους να εξηγήσω γιατί. Ο Μαουρίσιο όχι μόνο δεν επηρεάζει την φάση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΟΦ ΣΑΙΝΤ.

Το ψέμα του Κομίνη ότι ήταν έτοιμος να δείξει σέντρα, τον εκθέτει ακόμα περισσότερο και αποδεικνύει την ενοχή του. Ενημέρωσε Βιεϊρίνια και Σιμόες ότι ακυρώνει το γκολ και ζήτησε από τον Μπάρκα (επιδεικτικά για να προκαλέσει ακόμα περισσότερο) να εκτελέσει ελεύθερο για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Πόνταρε στην «εξέγερση» της Τούμπας για να διακόψει το παιχνίδι.

Έκανε τα πάντα για να προστατέψει την ΑΕΚ και φυσικά να φύγει η συζήτηση από την διαιτησία και να πάει σε άλλα θέματα. Γι’ αυτό και υποστηρίζω ότι ήρθε καλά δασκαλεμένος στην Τούμπα.

Με αυτά τα δεδομένα, το πρωτάθλημα έπρεπε να διακοπεί μέχρι να καθαρίσει η ελληνική διαιτησία από πρόσωπα όπως ο Αρετόπουλος, ο Κομίνης, ο Ποντίκης, ο Μάνταλος και άλλοι που κακώς βρίσκονται στις λίστες ενώ έχουν συνδεθεί με το αμαρτωλό παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο τρόπος και ο λόγος που διακόπηκε, ρίχνει νερό στον μύλο όσων έχουν στοχοποιήσει τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ. Γίνεται αντιληπτό ότι, χαλιέστε με τον ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του. Μην χαλιέστε άλλο. Διώξτε τον ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα, να ησυχάσετε. Να ησυχάσουμε κι εμείς. Ο Δικέφαλος (με έναν αγώνα λιγότερο από τους υπόλοιπους και 7 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών), είναι πρωταθλητής Ελλάδας στις συνειδήσεις μας. Ο διορισμός πρωταθλητή δεν μας αφορά!

ΥΓ. Η άμεση απειλή της ζωής του Βαγγέλη Γραμμένου (και των μελών της οικογένειας του), με την αποστολή σφαίρας στο γραφείο του, το καμένο σπίτι του Μπίκα, ο καμένος φούρνος του Κωνσταντινέα, οι απειλές, οι εκβιασμοί, οι ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων, ο ξυλοδαρμός των παικτών του Πλατανιά (που αποδέχθηκαν τα ελληνικά δικαστήρια), ο ξυλοδαρμός του Λασκαράκη (αξιωματούχος αγώνα) στον περσινό ημιτελικό Ολυμπιακού – ΑΕΚ στο Καραισκάκης, οι εμπρησμοί, οι χειροβομβίδες και τόσα άλλα, δεν αποτέλεσαν λόγο διακοπής του πρωταθλήματος. Καταλάβαμε. Ξέρουμε!

Κώστας Βασιλόπουλος/sdna.gr

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :