Σαν τα ποντίκια που πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει, τα μέλη της ΑΝΕΛ αποχωρούν ένας ένας. Τιμή τους αν όντως το κάνουν για πατριωτικούς λόγους όσο αφορά το Μακεδονικό.
Σαν τα ποντίκια που πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει, τα μέλη της ΑΝΕΛ αποχωρούν ένας ένας.
Τιμή τους αν όντως το κάνουν για πατριωτικούς λόγους όσο αφορά το Μακεδονικό.

Σειρά της Πιερίας στις αποχωρήσεις. Μετά την δήλωση της Σοφίας Δαμδούνη εκπαιδευτικός σημαντικό στέλεχος των ΑΝΕΛ, η πολιτευτής Πιερίας, εκλεγμένη στο κοινό ψηφοδέλτιο με ΣΥΡΙΖΑ εκλέκτορας στην ΑΔΕΔΥ και αναπληρώτρια πρόεδρος του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Π.Ε. Πιερίας, και το εξίσου σημαντικό στέλεχος ο Ανέστης Μυστρίδης, διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, με μια δήλωση στα social media, εξέφρασε την αποχώρησή του από τους ΑΝΕΛ.

Παρακάτω οι δηλώσεις των δύο στελεχών

Σοφία Δαμδούνη

"Πριν κάποια χρόνια θεώρησα ότι το κίνημα των ΑΝΕΛ είχε να προσφέρει κάτι σε αυτόν τον τόπο. Το στήριξα λοιπόν και σαν πολιτεύτρια και σαν μέλος της συντονιστικής και σαν απλό μέλος.

Περίμενα να πραγματοποιήσουμε αυτά που είπαμε, να κάνουμε τη διαφορά, που ήταν άλλωστε και ο λόγος ύπαρξης του κινήματος. Είδα μια προς μία τις υποσχέσεις να μην πραγματοποιούνται, να συμβιβαζόμαστε σε όλα τα σημαντικά θέματα να διαψεύδουμε τον ίδιο τον εαυτό μας και το κυριότερο, αυτούς που πίστεψαν σε εμάς.

Το αποκορύφωμα για μένα ήταν η υποκριτική στάση που κρατήσαμε απέναντι στο θέμα των σκοπιανών που αναιρεί το ίδιο το καταστατικό του κινήματος.
Περίμενα σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο να γίνει κάποια αυτοκριτική για όλα αυτά, να παραδεχτούν λάθη και αδυναμίες. Αντί αυτού όμως άκουσα κατηγορίες από το στόμα του προέδρου για στελέχη του κόμματος που αποχώρησαν και ειρωνείες.

Επειδή λοιπόν και εγώ και ο σύζυγός μου Δημήτρης Ζησιμόπουλος δεν μπήκαμε σε αυτή την διαδικασία αποβλέποντας σε κανένα προσωπικό όφελος, ούτε θέσεις περιμέναμε ούτε καρέκλες, αλλά για να εργαστούμε για το καλό του τόπου, αυτό δεν βλέπουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε παραμένοντας σε αυτόν τον χώρο. Για αυτόν τον λόγο δηλώνω την παραίτησή μου από μέλος των ΑΝΕΛ".

Ανέστης Μυστρίδης

"Από την πρώτη στιγμή ενασχόλησης μου με τα κοινά ως υποψήφιος βουλευτής με το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Πιερία, είχα δηλώσει ότι κάποια θέματα δεν είναι δυνατόν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Στην ιδρυτική μας διακήρυξη αυτά αποτυπώθηκαν με σαφήνεια.

Η ιστορία του έθνους και η εθνική οντότητα που απορρέει από αυτή είναι για μένα αδιαπραγμάτευτες αρχές. Η ύπαρξη του όρου «Μακεδονία» έστω και ως συνθετικό στην ονομασία της γείτονας χώρας αποτελεί παραβίαση αυτών των αρχών.
Από τα δύσκολα πρώτα χρόνια της ίδρυσης μέχρι και σήμερα όλοι αγωνιστήκαμε γιατί πιστεύαμε στις αξίες και τα ιδανικά που το κίνημα πρέσβευε. Δώσαμε σκληρές μάχες πιστεύοντας ότι πράττουμε το καλύτερο για τη χώρα. Στην πορεία αυτή έπρεπε να καταπατηθούν αρκετές «κόκκινες γραμμές» με άξονα την έξοδο από τα μνημόνια, που κόστισαν ακριβά στην αξιοπρέπειά μας. Το υπομείναμε.

Με τη διαφαινόμενη έξοδο από τα μνημόνια και την άξια παρουσία των στελεχών μας σε κυβερνητικές θέσεις μέχρι την ύστατη στιγμή ελπίζαμε ότι το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας δε θα αποτελούσε ποτέ αντικείμενο συμβιβασμού.
Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις, τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τις δικαιολογίες που δόθηκαν για τη διαχείριση του θέματος αυτού από την ηγεσία του κινήματος είναι προφανές ότι δε μπορώ πλέον να παρέχω τη στήριξή μου. Δυστυχώς κόπηκαν και οι τελευταίοι δεσμοί.
Προσωπικοί λόγοι απουσίας μου στο εξωτερικό δεν επέτρεψαν να προβώ νωρίτερα στην ανωτέρω δήλωση."

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :