Με μία αιχμηρή δήλωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος επανέλαβε

Με μία αιχμηρή δήλωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος επανέλαβε, μέτα την σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, την πρότασή του να τεθεί σε υψηλό επίπεδο το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Κοινή μας επιλογή είναι να υπάρξει η ελάχιστη επιβάρυνση των αδύναμων στρωμάτων, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε, ότι «κατ' επιλογή του πρωθυπουργού  - ο οποίος έχει την ευθύνη των χειρισμών - τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ θα ληφθούν άμεσα.

«Είμαι αναγκασμένος να δεχτώ την εκτίμησή του. Δεν θα οδηγήσουμε εμείς τη χώρα σε εκλογές, όπως το έκανε η κατ' ουσίαν η ΝΔ από τον περασμένο Νοέμβριο. θα τηρήσουμε την προγραμματική συμφωνία» είπε ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, από τη δική του πλευρά, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης «συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με το πακέτο των μέτρων» των 11,5 δισ. ευρώ, διευκρινίζοντας ότι κατά την αποψινή σύσκεψη συζητήθηκαν «μόνο για κεφάλαια και όχι συγκεκριμένοι αριθμοί».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η προγραμματική συμφωνία των τριών αρχηγών «παραμένει στο ακέραιο», προσθέτοντας ότι παραμένουν ως προτεραιότητες η ανάγκη χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής και η επαναδιαπραγμάτευση για τους επαχθεις όρους του μνημονίου.

Επί τάπητος στη σημερινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με φόντο τις χθεσινές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στο Μαξίμου και την Ιπποκράτους όσον αφορά τη στρατηγική υλοποίησης της δημοσιονομικής προσαρμογής των επόμενων ετών τέθηκε για μία ακόμη φορά το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινή γραμμή πλεύσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Στουρνάρας: Τώρα ξεκινάει η διαπραγμάτευση

«Τώρα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ με την τρόικα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, εξερχόμενος από τη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, τονίζοντας ότι θα είναι έτοιμο προς τα τέλη Αυγούστου. Για τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης ορίστηκε συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ.Στουρνάρας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το πακέτο μέτρων βρίσκεται υπό επεξεργασία και υπογράμμισε ότι βασικός στόχος είναι «η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων».

ΣΥΡΙΖΑ: Παίζουν θέατρο

Για «δήθεν διαφοροποιήσεις» εντός της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την σημερινή συνάντηση των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και τονίζει ότι «η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση μήνα πορεύεται δίχως σχέδιο, δίχως στρατηγική, με μόνο οδηγό το μνημόνιο και την αγωνία μην θυμώσει η τρόικα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι δήθεν διαφοροποιήσεις τους αναφορικά με τον τρόπο και τη σειρά των μέτρων δεν μπορούν να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα και προσθέτει ότι οι εξελίξεις αυτές φανερώνουν γρηγορότερα από ότι περιμέναμε ότι
η μόνη σωτήρια στρατηγική για την χώρα, ήταν αυτή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για την ακύρωση και αντικατάσταση του μνημονίου.

Δυστυχώς για τη χώρα, κάθε επιλογή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
tanea

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :