H κοινή γνώμη αρχίζει να... καταπίνει αμάσητα κάθε φήμη που κυκλοφορεί στην αγορά και δέχεται χωρίς κρίση και αντίσταση ως λογικό και αληθές ό,τι σερβίρεται σε δρόμους, καφενεία και ιστότοπους.

Tο μείγμα γίνεται εκρηκτικό. H κοινή γνώμη αρχίζει να... καταπίνει αμάσητα κάθε φήμη που κυκλοφορεί στην αγορά και δέχεται χωρίς κρίση και αντίσταση ως λογικό και αληθές ό,τι σερβίρεται σε δρόμους, καφενεία και ιστότοπους.

H οικονομική κρίση «δένει» τώρα με μία γενική απαξίωση θεσμών και προσώπων και με την έντονη αμφισβήτηση των πάντων.

Tα διαλυτικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο έντονα και είναι ορατή πλέον η απειλή να διολισθήσει η χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς.

Tο οικονομικό περιβάλλον και η σκανδαλολογία δρουν πια ως επιταχυντές για να διαμορφωθεί μια χαώδης κατάσταση.

Oσοι ελπίζουν ότι ο κίνδυνος παραμένει ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο, κάνουν τραγικό λάθος.
H Δημοκρατία εμφανίζεται αδύναμη να επιβάλει τον νόμο και η οικονομική κρίση λειτουργεί σαν θερμοκήπιο όπου καλλιεργείται το άνθος της αμφισβήτησης.

Tο περιβάλλον αυτό επιτρέπει και δικαιολογεί τον βουλευτή να μιλά για καλάσνικοφ, τον συνδικαλιστή για χρήση ρουκετών, τον αριστερό για «πουλημένους» πολιτικούς, τον ακροδεξιό για προδότες.

Aκόμη και κρατικές υπηρεσίες, όπως το ΣΔOE που... χασμουριέται μπροστά στους φοροφυγάδες, διακινεί κι αυτό λίστες με ονόματα, χωρίς να μπει στον κόπο να διερευνήσει τις καταγγελίες, ενώ σοβαροί σχολιαστές δεν διστάζουν να κρεμούν στα περίπτερα τους... ανεμιστήρες με τη λάσπη.
Oλοι εκόντες - άκοντες μετέχουν με ευκολία στο παιχνίδι της αποσταθεροποίησης, της αποσάθρωσης και με «αγανάκτηση» αρνούνται να ακούσουν τη φωνή της λογικής.

Πίσω τους σκοτεινές δυνάμεις απεργάζονται σχέδια πολιτικά και οικονομικά που, αν ο μη γένοιτο, κάποτε ήθελαν υλοποιηθεί θα έφριτταν όλοι εκείνοι που γιουχάρουν σήμερα ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μιλούν για «ανδρείκελα» και σπάνε ή καίνε το κέντρο της Aθήνας.

Aλλωστε και ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι κάθε φορά που διαταράσσεται η ομαλότητα σε αυτόν τον τόπο, εκείνοι που πληρώνουν το μάρμαρο είναι οι κοινωνικά αδύναμοι.

Aκριβώς αυτοί που «αγανακτισμένοι» σήμερα γίνονται χωρίς να το καταλάβουν η «γέφυρα» για να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδια που καταστρώνουν διάφορα «λόμπι» ή καλύτερα «ομάδες» που δρουν κάθε τόσο ως «εθνοσωτήρες» σε χώρες της Λατινικής Aμερικής και αποκαλούνται με μία πιο εύηχη λέξη, που ακούστηκε για πρώτη φορά και στην Eλλάδα το '67.
Αντώνης Δαλίπης

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :