Χρειαζόμαστε:
200γ βούτυρο
100γ ζάχαρη
300γ αλεύρι
1 αυγό
1κ.γ.baking powder
λίγο αλάτι
βανίλια
1κ.σ σιμιγδάλι
1,5 κγ μήλα
7κ.σ ζάχαρη
1κ.γ. κανέλα
Για τη γέμιση καθαρίζουμε τα μήλα,τα περνάμε από τρίφτη και τα βάζουμε στη φωτιά σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.Ανακατεύουμε μέχρι θα ρουφήξει όλο το χυμό.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρίσει,προσθέτουμε το αλάτι,την βανίλια,το baking powder και το αυγό.Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε όλο το αλεύρι.Ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε δυο φύλλα.
Στρώνουμε ένα ταψί με το πρώτο φύλλο,ρίχνουμε το σιμιγδάλι και βάζουμε την γέμιση με τα μήλα.Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο,το τρυπάμε που και που με το πιρούνι και το ψήνουμε στους 180C μέχρι που ροδίσει.
Όταν η πίτα είναι έτοιμη την βγάλουμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει,την πουδράρουμε με άχνη και κόβουμε σε τετραγωνάκια.
http://www.cookwithlori.blogspot.gr/2011/09/placinta-cu-mere.html
Σχολιάστε :