Με αφορμή την παρακολούθηση της συζήτησης στην Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής , την οποία πρέπει να ομολογήσω παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδίως προκειμένω να ΄΄θαυμάσω΄΄ την λαϊκίστικη πολιτική λασπολογία και την ακατάπαυστη ρητορική κενολογία του Κου Τσίπρα νομίζω οτι ήρθε πλέον η ώρα να ειπωθούν οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Γράφει η Χαρά Γιαννοπούλου.
Με αφορμή την παρακολούθηση της συζήτησης στην Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής , την οποία πρέπει να ομολογήσω παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδίως προκειμένω να ΄΄θαυμάσω΄΄ την λαϊκίστικη πολιτική λασπολογία και την ακατάπαυστη ρητορική κενολογία του Κου Τσίπρα νομίζω οτι ήρθε πλέον η ώρα να ειπωθούν οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ .ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Κ ΠΛΕΙΟΝ..ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΙΣΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!!!ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΩΝ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ! και ας αφήσει το δάνειο του Κου Μητσοτάκη και να κοιτάξει καλύτερα το δικό του που ζήτησε προσωπικά για να καλύψει την εφημεριδούλα του την ΄΄ΑΥΓΗ΄΄....
1) ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 
ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η 2η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.Ας βάλει, για μία μόνο φορά, την Πατρίδα πάνω από την καρέκλα. 
2) Το κίνημα του «Δεν πληρώνω>> και του ψευδοεπαναστατισμού να φύγει από τη χώρα Ο κ. Τσίπρας είναι “τελειωμένος” στις συνειδήσεις των δοκιμαζόμενων Ελλήνων. Τους υποσχέθηκε ελπίδα και έφερε δυστυχία και πόνο , ψέματα , αναξιοπιστία και φόρους
Και πρέπει ο κόσμος να αφυπνισθεί στα εξής :
3) Ο κ. Τσίπρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα νέα σκληρά μέτρα, τα οποία στην πραγματικότητα έχει ήδη συμφωνήσει. Για ό,τι συμβαίνει ή θα συμβεί στη χώρα έχει την αποκλειστική ευθύνη. Μην ξεχνάμε ότι πριν από κάποιους μήνες, αυτά τα οποία ζητούνται από τους δανειστές μας σήμερα, δεν υπήρχαν πάνω στο τραπέζι.
4) Ο κ. Τσίπρας κόστισε στην ελληνική οικονομία 100 δις ευρώ, έκλεισε τις τράπεζες, έφερε Υπερταμείο για 99 χρόνια, επέβαλε “κόφτη” μισθών και συντάξεων, υπερφορολόγησε τους πάντες, κατέστρεψε τους ελεύθερους επαγγελματίες, έκοψε τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ. Ευθύνεται για την άνευ προηγούμενου ”φτωχοποίηση” της χώρας. 
Αρκεί κανείς, για να καταλάβει τη διαφορά, να συγκρίνει το σήμερα με το 2014.

4) Η καταστροφική διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα, του κ. Βαρουφάκη και της παρέας τους, το πρώτο εξάμηνο του 2015, οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου κρίση την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε capital controls. Κόστισε 100 δις ευρώ στις πλάτες των Ελλήνων, σε μόλις δυο χρόνια. Έφερε, στη συνέχεια, στην πρώτη διαπραγμάτευση, η οποία διήρκεσε 15 μήνες, το Υπερταμείο, με εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, για 99 χρόνια. Έφερε περικοπές των μισθών, των συντάξεων, του ΕΚΑΣ. Έφερε και έναν αυτόματο «κόφτη».
η Κυβέρνηση, με τον τρόπο που τυχοδιωκτικά διαπραγματεύεται, χωρίς σχέδιο, αιχμάλωτη σε μια ιδεοληψία, ακολουθώντας μια τακτική που έχει να κάνει μόνο με την καρέκλα, όχι με τη χώρα, οδηγεί τα πράγματα στα άκρα. Και επειδή ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος, ωθεί την άλλη πλευρά να ζητάει όλο και πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα.

5) Εξοργιστική ανοχή της Πολιτείας σε καταστροφές δημόσιας περιουσίας!
Οι γνωστοί - άγνωστοι μπαχαλάκηδες, που μόνη ιδεολογία έχουν το χάος και τη βία, εκμεταλλεύονται την εξοργιστική ανοχή της Πολιτείας για να επιδοθούν σε καταστροφές δημόσιας περιουσίας, που καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, από το υστέρημά του.
Τα όσα συμβαίνουν είναι προφανώς οι ερινύες της πολιτικής του κινήματος «Δεν πληρώνω», που ακολουθούσαν οι σημερινοί κυβερνώντες, ως αντιπολίτευση.
Ρωτούμε τον αρμόδιο Υπουργό και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:
• Μέχρι πότε θα μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές οδηγών και επιβατών από την ανεξέλεγκτη δράση οργανωμένων ομάδων του περιθωρίου, που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ατιμώρητα ό,τι τους κατέβει;
• Μέχρι πότε οι πολίτες θα πληρώνουν τις συνέπειες της ψευδοεπαναστατικής γυμναστικής κάποιων ακραίων στοιχείων;
• Μέχρι πότε το πανεπιστημιακό άσυλο θα αποτελεί άντρο ανομίας και αυθαιρεσίας;
• Μέχρι πότε οι ιδεοληψίες των κυβερνώντων θα πλήττουν βάναυσα την ελληνική κοινωνία;

Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα στους ίδιους τους πολίτες, που πληρώνουν το “μάρμαρο”. Ο κ. Τσίπρας κόστισε στην ελληνική οικονομία 100 δις ευρώ, έκλεισε τις τράπεζες, έφερε Υπερταμείο για 99 χρόνια, επέβαλε “κόφτη” μισθών και συντάξεων, υπερφορολόγησε τους πάντες, κατέστρεψε τους ελεύθερους επαγγελματίες, έκοψε τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ.
Ευθύνεται για την άνευ προηγούμενου ”φτωχοποίηση” της χώρας.
Αρκεί κανείς, για να καταλάβει τη διαφορά, να συγκρίνει το σήμερα με το 2014.
6) Κυνικός εμπαιγμός για χιλιάδες άνεργους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες
Εδώ και μήνες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εμπαίζει με κυνισμό χιλιάδες άνεργους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που περιμένουν να ωφεληθούν από συγκεκριμένες αναπτυξιακές δράσεις του ΕΠΑνΕΚ. Μένουν αναξιοποίητοι ευρωπαϊκοί πόροι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ένα χρόνο μετά την προκήρυξη των δράσεων.
Προαναγγέλλοντας κάθε τόσο την ανακοίνωση αποτελεσμάτων αξιολόγησης των προτάσεων και την εκταμίευση χρημάτων, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας παίζει κυνικά με την αγωνία χιλιάδων πολιτών και αποκρύπτει την αλήθεια: Σε δύο δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχει ξεκινήσει καν η αξιολόγηση των προτάσεων. Σε μία “σέρνεται” από το Σεπτέμβριο. Σε μια - για την αυτοαπασχόληση - έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις προένταξης δικαιούχων, αλλά χωρίς να εκδοθεί καμία οριστική απόφαση ως σήμερα.
Μηδενική απορρόφηση, σε όλες τις δράσεις.
Μηδενική αντίληψη της πραγματικότητας που βιώνουν οι Έλληνες.
Μηδενική ικανότητα στήριξης του υγιούς επιχειρείν.
Μηδενική αποτελεσματικότητα από μια Κυβέρνηση που καταδιώκει ανηλεώς την επιχειρηματικότητα σε κάθε της μορφή.
7) Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής καταλήγει σε ένα απλό συμπέρασμα που ακυρώνει πλήρως την κυβερνητική προπαγάνδα. “Δεν απεδείχθησαν ευθύνες πολιτικών προσώπων και δεν προέκυψαν εξωθεσμικές παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων σε θέματα δανειοδοτήσεων”. Με μια εξαίρεση. Τη δική σας, στην περίπτωση της “Αυγής”, του κομματικού σας οργάνου. Που έχει μάλιστα και ως μέτοχο εταιρία off shore με κρυφή ιδιοκτησία. Η εφημερίδα του Κόμματός σας, κ. Τσίπρα, παρόλο που δεν έχει πιστοληπτική ικανότητα και δεν πληροί τα χρηματοοικονομικά κριτήρια, παίρνει δάνεια. Διότι τα ζητάτε εσείς… Προσωπικά και ενυπόγραφα…

Μόνο ένας Πρόεδρος Κόμματος έστειλε επιστολή σε τράπεζα, στην οποία, για να δικαιολογήσει το αίτημα συμπληρωματικού δανεισμού, απαιτεί από το τραπεζικό ίδρυμα “ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά τραπεζικά κριτήρια”. Και αυτός είστε εσείς κ. Τσίπρα, όταν αρχηγός ενός μικρού Κόμματος, το 2010, ζητούσατε να δανειστείτε πέρα από τις δυνατότητές σας.
Το μόνο Κόμμα το οποίο έχει ωφεληθεί - δύο φορές μάλιστα - από διαγραφή τραπεζικού χρέους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια με την διαγραφή οφειλής για το ακίνητο στην Κουμουνδούρου και μια με τη διαγραφή χρεών της εφημερίδας “Αυγή”, της οποίας είναι βασικός μέτοχος. Αυτό στη γλώσσα του λαού μας λέγεται “πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι”.
H Eπαναλαμβάνεται ως τραγωδία το τραγικό πρώτο εξάμηνο του 2015, επανέρχεται στο δημόσιο διάλογο η απαγορευμένη συζήτηση για το Grexit.
Δικηγόρος- Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

Δημοτική Σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :